Lajme

veglave muzikore e kantos premtojne te jene fryma e re e djepit te kultures dhe tradites gjirokastrite . Nje pune e pashtershme e cila buron ne vite fale mundit te mesuesve dhe deshires se madhe te ketyre femijeve te cilet duan te persosin ne duart dhe mendjet e tyre artin e mrekullueshem qe ofron qyteti yne i gurte .

Drejtori i kesaj shkolle me nje emer kaq te madh por dhe modest persa i perket kushteve dhe numrit te nxenesve z. Bujar Dudumi na shpjegon duke na shetitur ne cdo klase per te degjuar dhe pare punen ndjekur me nga afer punet e xnenesve te tyre te cilet sipas tij ne kuader te celjes se sezonit pranveror pergatiten te gjithe se bashku per zhvillimin e koncerteve qe do te mbahen ne amientet e kinoteatrit “Zihni Sako" ku i pari pritet te jete ne pasditen e se martes ne javen e ardhshme:

Ai shprehet se keto keoncerte kane si qellim kryesor promovimin e nxenesve te kesaj shkolle te cilat po aftesohen ne fusha te ndryshme te artit, e perkatesisht atij figurative dhe muzikor ,duke dhene keshtu dhe nje kontriubut te gjere jo vetem per shkollen por dhe per gjithe qytetin.

Mesuesi i piktures dhe tekstilit ne kete shkolle z.P ellumb Puci i cili ka nje pervoje mjaft te gjate ne kete fushe i njohur ne ekspozitat e tij,na flet per talentet e kesaj shkolle per programin mesimor si dhe nismat e reja.Ata shpresojne te kene nje mbeshtetje nga ana e istancave bashkiake me qellim promovimin e pikturave te tyre duke i dhene mundsine qytetit , turistve dhe mysafireve te kete dicka per ti ofruar nga duart e tyre per te marre keshtu si kujtim nga gjirokastra nje punim i cili te jete 100 % produkt i yni duke i sjelle keshtu jo vetem nje ngritje te larte vlerash morale por dhe materiale vetes se tyre shkolles si dhe qytetit.

 

Visitors

335933
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
114
515
1802
308771
5751
5826
335933

Your IP: 54.144.16.135
2018-06-24 08:42