Pas bibliotekës kombëtare edhe biblioteka Apostol Meksi ne qytetin e Gjirokastrës eshte duke kryer procesin e dixhitalizimit.

Pas bibliotekës kombëtare  edhe biblioteka Apostol Meksi ne qytetin e  Gjirokastrës eshte duke kryer procesin e dixhitalizimit.

Ky eshte një projekt I bashkimit europian  I cili eshte miratuar edhe në bashkëpunim me pushtetin vendor.Vasjar Ziaj,pergjegjes I bibliotekes ben me dije se aktualisht jane dixhitalizuar rreth 1000 tituj ndersa puna po vijon ende per te perfunduar kete process.

Sipas tij dixhitalizmi eshte nje lehtesi teper e madhe jo vetem per punonjesit e ketij institucioni por edhe per lexuesit qe pavaresisht vendndhodhjes mund te shfletojne librin e preferuar mjafton qe te jene te rregjistruar prane kesaj biblioteke.

Biblioteka e Gjirokastrës numëron rreth 170 mijë tituj librash të autorëve vendas dhe të huaj. Në këtë bibliotekë gjenden edhe disa kopje në gjuhën shqipe të “Mesharit të Gjon Buzukut”.Biblioteka e Gjirokastrës është një ndër qëndrat më të frekuentuara të dijes, jo vetëm nga lexuesit e qytetit, por edhe nga studentë te universitetit “Eqerem Cabej”.

Visitors

370123
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
86
141
1332
343561
1700
5046
370123

Your IP: 3.80.218.53
2018-12-10 17:19