Sarandë, nxënësit ndërpresin mësimin, s’ka mjet transporti

Mungesa e mjeteve per transportin e femijeve drejt ambjenteve shkollore eshte nje fenomen qe po shtrihet jo vetem ne jirokaster por tashme edhe ne qytete perreth saj.Rasti me I fundit vjen nga Saranda ku 5 familje nga fshati Muzine nuk asnje mundesi per te derguar femijet e tyre ne shkolle e per rrjedhoje ata po humnbasin edhe oret mesimore.Sipas prinderve transporti deri tani eshte mundesuar me ane te nje furgoni qe paguhej nga bashkia por pas kalimit te kompetencave per kete sherbim tek Ministria e Arsimit e cila ka deklaruar se leket e transportit do ti kalojne prinderve ne llogari bankare,gje e cila kjo nuk eshte pritur mire nga familjaret apo vete nxenesit te cilet prej nje jave nuk po frekuentojne me oret mesimore. Kryeplaku I fshatit Muzine Kostandin Nathanaili u shpreh se lidhur mbi kete problem ka kerkuar prane bashkise Finiq e cila ka nen administrim kete zone zgjidhjen e problemit por qe ende nuk eshte marre asnje mase. Vete kryetari I bashkise se Finiqit Lleonidha Kristo eshte shprehur se kjo situate eshte prezente qe prej nje viti dhe ka ardhe si pasoje e urdherit te nxjerre nga Ministria e Arsimit e cila ka nderpre fondin mbi transportin e femijeve qe me pare mbulohej nga ky institucion. Kjo problematik nuk eshte vetem prezente ne Finiqe por ne te gjithe bashkine e Finiqit e cila ka nen administrim 56 fshatra,ndersa e njejta situate eshte shenuar edhe ne gjirokaster ne mjaft shkolla 9 vjecare te njesive administrative ku femijet po humbasin prej dite te tera oret mesimore.
 
 
 
 
 

Visitors

382558
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
23
223
6026
350882
8535
5600
382558

Your IP: 54.234.114.202
2019-01-20 01:04