Mblidhet shtabi i emergjencave civile

Te gjitha dhe njesite administrative ne jug te vendit perballen me mungese te theksuar te logjistikes apo numrit te punonjesve. ne mbledhjene e zhvilluar nga prefekti I qarkut Astrit Aliaj jane ngritur nje sere problemesh ku nder to vecoheshin mungese e mjeteve por edhe buxheti I ulet.Situata me problematike mbetet ne zonat rurale,kjo edhe per shkak te infrastruktures qe kane keto njesi.Stina e dimrit qe tashme ka trokitur ka detyruar institucionin e prefektit te ndermare nje sere masash per evitimin dhe parandalimin e situatave problematikeqe mund te krijohen.Prefekti I qarkut Aliaj nder te tjera ka theksuar se vemendje e vecante duhet te tregohet edhe ndaj prurjeve te medha qe mund te sjelle lumi Drino si pasoje e rreshjeve te funditSa I takon Gjirokastres e cila eshte edhe bashkia me e madhe ne jug te vendit kryetarja e saj Zamira Rami ka kerkuar paisjen e nje mjeti te tipit greider ose nje mjeti te rende I cili duhet et jete ne gadishmeri dhe ne funskion te situatave emergjente.Te pranishem ne kete takim kane qene edhe perfaqesues te bashkive Tepelene dhe Permet te cilet kane ngritur problemet me te cilat ata perballen.Gjate kesaj mbledhje kane raportuar mbi masat e marra edhe drejtuesit e institucioneve qe konsiderohen si mjaft te rendesishme si ato te oshee apo ujesjellesit.Gjate vitit te kaluar si pasoje e rreshjeve te shiut apo edhe debores ne qarkun e Gjirokastres mbeten te izoluar mjaft banore te njesive te ndryshme administrative kryesisht fshatrat.

Visitors

346991
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
77
232
1064
320059
3609
5720
346991

Your IP: 54.198.27.243
2018-08-17 05:47