Bizneset ankohen per punimet ne qafen e pazarit:Nuk punohet fare

Dhjetera biznese artizane qe operojne ne qafen e pazarit ne Gjirokaster  gjate periudhes se  dimrit jane teresisht te falimentuar .Puna per ta nsi me hapjen e kohes dhe me ardhjen e turisteve ne qytete pasi  suvenieret apo punimet artizanale qe ata ofrojne jane shume pak ose apsak te preferuara per qytetaret Gjirokastrit kjo per shkak edhe te kostos se larte qe ato kane .Ambjentet e dyqaneve apo punishteve te ndryshme jane te marra me qira e per pasoje ne dimer tregetaret thone se I mbulojne shpenzimet nga xhepi I tyre dhe  jane te detyruar qe ti mbajne hapur bizneset pamvarsisht faktiti se ne dite nuk arrijne te nxjerrin dot buken e gojes .Perpos pritjes se sezonit turistik tregetaret jane te shqetesuar edhe per nje tjeter problem punimet e pazarit karakteristik qe sipas tyre  nuk po ecin me ritmet e duhura ,kete fundjave u pane turistet  e pare ,por pamja qe do te shohin ne Gjirokaster  do te jete jo e pritura nga ta ,ndaj  sipas tyre firma zbatuese e projektiti duhet te shtoje fuqine puntore .140 milione leke eshte fondi I akorduar nga banka boterore  per 5,290 m²  kalldrem  dhe ndërhyrja do të prekë të gjitha rrjetet infrastrukturore nëntokësore: rrjetin e ujësjellës- kanalizimeve dhe rrjetin elektrik që janë ndërtuar në të njëjtën kohë me të gjitha ndërtesat rezidenciale të zonës rreth 60 vjet më parë. I gjithë rrjeti i inxhinierik nëntokësor përfshine edhe sistemin e mbrojtjes nga zjarri, ndricimin publik, telefoninë, etj,.