Dikur……..Fabrikat qe gjeneronin vende pune

Pas viteve 90 ne Gjirokaster ashtu si ne te gjithe vendin gjithcka nisi te shkaterrohej.Me dhjetra fabrika ,uzina,punishte qe dikur sherbenin per punesimin e banoreve te zones u mbyllen,sot pjesa me e madhe e tyre kane mbetur shkret .Te rrenuara,te braktisura jane shume objekte ne Gjirokaster te cilat sot mbeten vetem ne memorien  e atyre qe dikur ishin te punesuar ne keto objekte .Teksa shumica e atyre qe vizitojne Gjirokastren pyesin mbi vlerat e banesave karakteristike  jashte vemendjes nuk mbeten as objektet dy e tre kateshe qe sot jane kthyer ne venddepozitimi mbetjesh urbane dhe shpeshehere fatkeqsisht perdoren edhe si banja publike .E tille eshte edhe ajo qe dikur nga gjirokastrite njihej si  Axhensia e qytetit dhe nje pjese e  godines shfrytezohej per perpunimin e  grurit dikur,  Mulliri ku edhe ketu ishin disa dhjetra te punesuar ..Banoret thone se fati I tyre nuk dihet pasi nje pjese  e ketyre objekteve jane privatizuar e pjesa tjeter ende eshte ne proces Fabrika te tilla se ajo e lekure kepuceve ,fabrika e  duhanit ,uzina metalike,e shume e  shume te tjera kane dal prej me shume se 30 vitesh jane funksionit duke bere qe edhe numri I te punesuarve per shkak te mungese se ketyre fabrikave  te ulet ndjeshem e per pasoje qyteti I Gjirokastres te mbetet nder qarqet me nivel te larte te papunesise