Opozita djeg mandatet

Protestë e opozitës dhe vendimi për të djegur mandatet kanë zënë hapësirë edhe në mediat ndërkombëtare. Në një prononcim për ‘Associated Press’, Basha është shprehur se opozita do të udhëheqë një betejë civile, paqësore e demokratike për të rivendosur legjitimitetin dhe demokracinë në Shqipëri. “Opozita parlamentare ka vendosur unanimisht të djegë mandatet me këtë akt të paprecedent me qëllim ndarjen nga një parlament që nuk është produkt i votës së popullit, por është produkt, siç është ekspozuar nga biseda të përgjuara të publikuara nga media ndërkombëtare, i krimit të organizuar në bashkëpunim të hapur me qeverinë aktuale.Ne tani do të udhëheqim një betejë civile, paqësore e demokratike për të rivendosur legjitimitetin dhe demokracinë në Shqipëri” tha ai.